Expertise

wIJ KUNNEN U ALLES VERTELLEN OVER VEILIGE WERKSCHOENEN

EEN GEZONDE MEDEWERKER BEGINT BIJ ONS

De combinatie van een goede houding, gezonde voeten, juiste werkschoenen, mentale en fysieke fitheid staan hierbij centraal. Zo zorgen we samen voor gezondere werknemers!

Ziekteverzuim verlagen?

Medewerkers die veel staan of lopen krijgen vaak te maken met voet, knie, heup of rugklachten. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van een verkeerde voetstand of het afwijkend functioneren van de voeten. U kunt als werkgever uw werknemers hierin (preventief) helpen. Zodat de werknemer klachtenvrij functioneert en u als werkgever minder kans hebt op ziekteverzuim.

Veel voorkomende klachten tijdens het werk zijn:

  • Vermoeidheid of kramp in voeten en benen.
  • Pijnlijke voeten en drukplekken onder de voeten.
  • Overbelaste spieren.
  • Knie-, heup-, of rugklachten.

Aansprakelijkheid

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn vereist op veel werkplekken. Veiligheidsschoenen vallen hier ook onder. Veiligheidsschoenen met steunzolen vormen een combinatie die vraagt om aandacht. Wanneer er inlegzolen in veiligheidsschoenen worden gelegd, wijken ze af van de geteste norm (geharmoniseerde Europese norm EN-ISO- 20344:2011). Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor werkgever en medewerker. De verzekeraar zal in dat geval bij een ongeval niet uitkeren. Schutrups kan dit aansprakelijkheidsrisico voorkómen. Wij werken samen met schoenleveranciers die over alle juiste certificeringen beschikken. Hierdoor voldoet u als werkgever aan alle eisen en normen en blijven u en uw medewerker goed verzekerd bij ongevallen.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Vraag hieronder gratis een brochure aan!